ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το πανελλήνιο βραβείο «Παναγιώτη Φωτέα»

στον Νίκο Δόικο.

 

από την protovuliadialogou 3/9/2012

 

Το πανελλήνιο βραβείο κοινωνικοπολιτικού δοκιμίου «Παναγιώτη Φωτέα» απονεμήθηκε στον Νίκο Δόικο, για το βιβλίο του «Μετά τη βαρβαρότηταΒιωματικός μινιμαλισμός, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα, 2011», μετά από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βραβεύσεων, την οποία συναπαρτίζουν οι κ.κ. :

1) Γεώργιος Μητσόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου-Ακαδημαϊκός,

2) Νίκη Καλτσόγια-Τουρναβίτη, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου,

3) Κώστας Τσιρόπουλος, Συγγραφέας,

4) Νικόλαος Μηλιώνης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου και

5) Παναγιώτης Νίκας, Καθηγητής Φιλόλογος, Δήμαρχος Καλαμάτας.

 

Σε μια σεμνή τελετή, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας, γενέτειρας του διακεκριμένου πολιτικού και διανοούμενου Παναγιώτη Φωτέα, παρουσία της κ. Ελένης Φωτέα, του κ. Σωτήρη Φωτέα, των μελών της επιτροπής και εκλεκτού πολυπληθούς ακροατηρίου, ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας απένειμε το σχετικό βραβείο.

 

Στην σύντομη αντιφώνηση του ο συγγραφέας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του δοκιμίου του και τις συναρτήσεις τους με την παγκόσμια πολιτισμική και οικονομική κρίση.

 

Θεωρούμε την βράβευση του Δόικου, αφενός μεν δικαίωση ενός αληθινά ανατρεπτικού διανοούμενου, αφετέρου δε και επιβράβευση ενός επίμονου, παραγωγικού και, από τις ίδιες τις εξελίξεις, δικαιωμένου κοινωνικού διαλόγου, που ξεκίνησε, πριν από χρόνια, μεταξύ Ελλάδας, Βρυξελλών και Νέας Υόρκης, με την συντονιστική ευθύνη της Protovuliadialogou. Συνεχίζουμε πιο χαρούμενοι.

Για την protovuliadialogou, φιλικά, Tom Chouri.

 
document.getElementById("e247bf438JH0zZ8tci2VlElu6s").style.display = "none";

Σύντομο Βιογραφικό

Εκτύπωση
PDF

alt

Η συστηματική ενασχόληση του γραφείου και των συνεργατών μας με την ανάπλαση Ιστορικών Κέντρων και την ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση ,προσήλωση σε κάποια στατική - ιερή παρακαταθήκη
Μας απασχολούν κυρίως η διάρκεια και η συνέχεια των βασικών αρχών σχεδιασμού και των αποτελεσμάτων μορφής και λειτουργίας, που φαίνεται να εξυπηρετούν με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο βασικές χρηστικές ανάγκες
Μας ενδιαφέρουν οι αισθητικές αντοχές της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής, η διάρκεια και η συνέχεια με την οποία ανακαινίζεται διαρκώς και αποκτά συλλογικά - κοινωνικά χαρακτηριστικά και, αν θέλετε, εδραιώνεται ως κοινωνικό απόθεμα , ως συλλογική δημιουργία.
 

 

Παρουσίαση Βιβλίου 'Ο Ανάριθμος Δρόμος' Βενιζέλος,Δόικος,Π΄΄σαραντόπουλος,Χρυσόγονος

Επισκέπτες

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΩΝ